JDMMAP Sensor or US on a UK Spec VIII FQ300 - Mitsubishi Lancer Register Forum
 
 

Go Back   Mitsubishi Lancer Register Forum > Technical > ECU / Mapping

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 04-01-2008, 15:31   #1
bassed
Senior User
 
Join Date: May 2004
Location: CAMBS
Car: EVO VIII FQ300 (Black), DE-CAT
My Car
Posts: 587
Question JDMMAP Sensor or US on a UK Spec VIII FQ300

Just a quick question.

I'm looking to start logging boost from the ECU and know that I need to have the 3BAR MAP Sensor and ECU mods to get any meaningful data.

I've read that the the US spec evos come with the 1BAR sensor but that in Japan the Evos are equip'd with the 3BAR as standard.

I was wondering if the UK Spec FQ's come with the 3BAR sensor as I understand that all VIII FQ's are just official Ralliart Jap imports?

Thanks in advance
Mark
__________________
Famous last words of a redneck : "Hey ya'all... watch this!"
bassed is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 15:33   #2
grayw
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hampshire
Car: Evo
Posts: 19,543
Most VIII don't have a MAP sensor or wiring, the IX does. I have seen one VII with a map sensor.
grayw is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 15:41   #3
bassed
Senior User
 
Join Date: May 2004
Location: CAMBS
Car: EVO VIII FQ300 (Black), DE-CAT
My Car
Posts: 587
Thanks for the info!

So is there simply no place to mount the unit on the manifold and no harness on the VIII?

Cheers
Mark
__________________
Famous last words of a redneck : "Hey ya'all... watch this!"
bassed is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-01-2008, 12:37   #4
bassed
Senior User
 
Join Date: May 2004
Location: CAMBS
Car: EVO VIII FQ300 (Black), DE-CAT
My Car
Posts: 587
Anyone??

I'm going to take a look at the manifold this morning.

Cheers
__________________
Famous last words of a redneck : "Hey ya'all... watch this!"
bassed is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2008, 23:20   #5
burgers22
Registered User
 
burgers22's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Oxfordshire
Car: VII GSR, Ti zorst, ECUflash, 3 port BCS, meth injection, Intrax coilovers, K Sport brakes.
Posts: 3,269
Just as importaint, will the ECU have the code? What do you get if you try to log baro ( MUT request 15 ) ?


MB
burgers22 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT. The time now is 01:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.