Evo X Ipod cable [Archive] - Mitsubishi Lancer Register Forum

Evo X Ipod cable

michty_me
19-03-2009, 22:15
Is the Ipod cable for the X just a 3.5mm audio jack to ipod cable?

Countvonc
19-03-2009, 22:53
Phono leads to ipod 3.5mm

michty_me
19-03-2009, 22:56
Cheers :smthumbup

Just get a lead from ebay or something?

dennispj
19-03-2009, 22:57
I assume you are talking about the GSR head unit...? The cable you need depends whether you want audio or video...?

For audio you can get away with an RCA -> 3.5mm.

Video is a bit more complicated and depends on the iPod.

There is a flap which you have to lift in behind the cigarette lighter. Where you will find the connections.

michty_me
19-03-2009, 23:00
Correct yes. The GSR unit. Sorry, Should have stated that.
I have an 80GB Ipod classic. I guess video could be an option too. Got any clickys for buying said cables by any chance?

dennispj
19-03-2009, 23:12
Something like this would be fine for audio -> http://cgi.ebay.co.uk/3-5mm-Jack-to-2-x-RCA-Phono-Audio-Cable-Gold-1m-Lead_W0QQitemZ350180426812QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item350180426812&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

For Video you would need a composite AV cable -> http://store.apple.com/uk/product/MB129ZA/B?mco=MzE2OTkyOA I am not aware of any other manufacturers apart from Apple.

However, having bought this cable and plugging it into my iPhone 3G I have been unable to display the video on the headunit. Audio fine, video nothing. Perhaps someone on here has had more success...

michty_me
20-03-2009, 08:04
Thanks for that :smthumbup
Will go have a look and give it a try. I did read people were having issues with low output volume when the ipod was connected. I had similar issues with a home stereo actually!

gavk
20-03-2009, 10:34
i haven't had volume issues, just need to turn the volume on the ipod to the max and then sounds fine through the system.

michty_me
20-03-2009, 10:38
Yeah that was the problem with my home stereo, The volume control on the ipod was set low so im guessing that would be the same issue.

Thanks everyone for the links and advice. Just ordered a few cheapos from ebay. Arsed paying 28 for a few bits of wire!